Skuszona przez Anię podczas Hawajskiego weekendu, upiekłam muffinki bananowe z kawałkami czekolady. Dzięki dodatkowi owoców muffinki są wilgotne, a ich zapach rozchodzi się po całym domu. No i ta czekolada...
Przepis pochodzi ze strony Majanki.
Składniki na 12 sztuk:
125g masła lub margaryny
160g cukru
cukier waniliowy
3 banany
4 łyżki kwaśnej śmietany
2 jajka
1 łyżeczka sody
1 łyżeczka proszku do pieczenia
300g mąki
50g mlecznej czekolady
W rondelku rozpuścić masło, zdjąć z palnika, przelać do miski. Dodać cukier, cukier waniliowy, wymieszać. Rozgnieść widelcem banany, dodać do miski, następnie śmietanę i jajka, dokładnie wymieszać. Następnie dodać sodę, proszek do pieczenia oraz mąkę, wymieszać, a na końcu wrzucić czekoladę pokrojoną na małe kawałeczki. Piec 20 minut w 180 stopniach.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz