5-6 paczek herbatników
2 galaretki: agrestowa i wiśniowa
2 śnieżki + mleko potrzebne do ich ubicia
2 budynie śmietankowe lub waniliowe
2-3 banany, mandarynki, brzoskwinie i inne słodkie owoce oraz bakalie
2 l mleka
starta czekolada do posypania
2 galaretki: agrestowa i wiśniowa
2 śnieżki + mleko potrzebne do ich ubicia
2 budynie śmietankowe lub waniliowe
2-3 banany, mandarynki, brzoskwinie i inne słodkie owoce oraz bakalie
starta czekolada do posypania
Zrobić galaretkę agrestową w 1 szkl. wody, odstawić w zimne miejsce do stężenia w płaskim naczyniu.
Na blasze ułożyć herbatniki, następnie ugotować budyń na gęsto (na 1 budyń na ½ l mleka – 1 ½ szkl. mleka) i gorący wyłożyć na herbatniki, ponownie przykryć herbatnikami.
Zrobić galaretkę wiśniową w ½ szkl. wody
Następnie ułożyć owoce – banany pokrojone w plasterki, rozdzielone mandarynki i galaretkę agrestową pokrojoną w kostkę.
Zrobić śnieżki tak jak na opakowaniu, dodając do nich ostudzoną galaretkę wiśniową, dobrze ubić. Położyć na owoce, posypać startą czekoladą.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz