Strony

poniedziałek, 18 lipca 2011

TORT NA 40-STĄ ROCZNICĘ ŚLUBU

Tort z okazji 40 rocznicy ślubu został przełożony delikatnym kremem truskawkowym, którego kolor wzmocniłam barwnikiem spożywczym. Miał być wyrazisty i pstrokaty, ale z umiarem ;) 



 Kolejnych wspólnych lat w szczęściu i zdrowiu!

5 komentarzy:

  1. Gosiu tort super wygladał, bardzo smaczny,teście zadowoleni!!!!!!!!!!

    OdpowiedzUsuń
  2. Piękny! A te ozdoby też sama Pani wykonuje? Bardzo proszę o zamieszczenie przepisu z czego je zrobić

    OdpowiedzUsuń
  3. Patrycja, cieszę się :)

    Marika, ozdoby wykonuję sama z masy cukrowej - przepis tutaj

    OdpowiedzUsuń
  4. A pzepis na ten tort jest gdzieś dostępny? :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Biszkopt robię zawsze wg tego przepisu, zmieniam tylko proporcje gdy biorę większą tortownicę.
    Natomiast krem to typowy krem budyniowy - z 3 truskawkowych budyni gotowany na gęsto z wanilią, syropu truskawkowego i masła. Kolor kremu uzyskałam dzięki dodaniu barwnika spożywczego.
    Pozdrawiam :)

    OdpowiedzUsuń