Strony

wtorek, 21 września 2010

RUSTYKALNY CHLEB PEŁNOZIARNISTY (z maszyny)

Jako, że zostałam szczęśliwą właścicielką automatu do pieczenia chleba, zakupiłam też gotową mieszankę firmy Landgut - chleb rustykalny pełnoziarnisty (w sklepie Lidl). Na pierwszy ogień poszedł więc chlebek z gotowca, bo do owej mieszanki dodaje się tylko wodę. Oto mój pierwszy chlebek z maszyny Silver Crest:


Składniki:
370 ml ciepłej wody
500g mieszanki chleb rustykalny pełnoziarnisty - LANDGUT

Wlać do formy ciepłą wodę, dodać 500g (1/2 opakowania) mieszanki do pieczenia.
Wybrać program: RAZOWE, skórka: PRZYPIECZONA, waga 750g
Upieczony chleb od razu wyjąć z formy i pozostawić do wystygnięcia.
Smacznego!


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz