Uwielbiany przez nas i naszą rodzinkę bliższą i dalszą :) Niektórzy mówią, że lepsze od oryginału ;)
100g wiórek kokosowych
0,5 l wódki
1 puszka mleka skondensowanego słodzonego (533g)
Wiórki kokosowe zalać wódką i odstawić na 24 godz.
Zlać wódkę przez gazę lub sitko i dodać do niej mleko skondensowane słodzone.
Wiórki idealnie nadają się do ciast kokosowych, można je przechowywać w szczelnie zamkniętym słoiku, w lodówce. Polecam Rafaello oraz Bajaderki z nasączonymi wiórkami.
Skorzystałam z przepisu, jest banalnie prosty i na stałe zagości w moim imprezowym menu. Likier przepyszny i odrobinkę zdradliwy ;)
OdpowiedzUsuńMagda.
Miałam okazję spróbować na ostatniej Twojej imprezie, więc potwierdzam, że każdemu wychodzi przepyszny :)
Usuń