Strony

piątek, 22 sierpnia 2008

MALIBU

Uwielbiany przez nas i naszą rodzinkę bliższą i dalszą :) Niektórzy mówią, że lepsze od oryginału ;)



100g wiórek kokosowych
0,5 l wódki
1 puszka mleka skondensowanego słodzonego (533g)

Wiórki kokosowe zalać wódką i odstawić na 24 godz.
Zlać wódkę przez gazę lub sitko i dodać do niej mleko skondensowane słodzone.

Wiórki idealnie nadają się do ciast kokosowych, można je przechowywać w szczelnie zamkniętym słoiku, w lodówce. Polecam Rafaello oraz Bajaderki z nasączonymi wiórkami.



2 komentarze:

  1. Skorzystałam z przepisu, jest banalnie prosty i na stałe zagości w moim imprezowym menu. Likier przepyszny i odrobinkę zdradliwy ;)
    Magda.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Miałam okazję spróbować na ostatniej Twojej imprezie, więc potwierdzam, że każdemu wychodzi przepyszny :)

      Usuń