Strony

piątek, 22 sierpnia 2008

POLEWA CZEKOLADOWA

Moja ulubiona, mocno czekoladowa polewa, pychotka :)

Polewa czekoladowa:
3 łyżki margaryny
3 łyżki cukru
2 łyżki kakao
2 łyżki kwaśnej śmietany 12% lub więcej %

Roztopić tłuszcz, dodać śmietanę bardzo szybko mieszając. Dodać cukier i kakao, podgrzać ponownie, nie gotować. Gdy przestygnie i zacznie gęstnieć, wylać na ciasto.

Smacznego!

Polewa wykorzystywana w wielu moich wypiekach:

MAZUREK- przepis tutaj: MAZUREK 
MUFFINKI - przepis tutaj: MUFFINKI Z BUDYNIEM CZEKOLADOWYM
ROGALIKI - przepis tutaj: ROGALIKI Z MARMOLADĄ

CIASTO RUMOWE - przepis tutaj: RUMOWIEC

TORCIK - przepis tutaj: TORCIK NA DZIEŃ BABCI I DZIADKA

2 komentarze:

  1. Ten komentarz został usunięty przez administratora bloga.

    OdpowiedzUsuń
  2. Przepraszam, przez przypadek usunęłam część komentarzy na blogu :(

    OdpowiedzUsuń