Moja ulubiona, mocno czekoladowa polewa, pychotka :)
Polewa czekoladowa:
3 łyżki margaryny
3 łyżki cukru
2 łyżki kakao
2 łyżki kwaśnej śmietany 12% lub więcej %
Roztopić tłuszcz, dodać śmietanę bardzo szybko mieszając. Dodać cukier i kakao, podgrzać ponownie, nie gotować. Gdy przestygnie i zacznie gęstnieć, wylać na ciasto.
Smacznego!
Smacznego!
Polewa wykorzystywana w wielu moich wypiekach:
MAZUREK- przepis tutaj: MAZUREK
MUFFINKI - przepis tutaj: MUFFINKI Z BUDYNIEM CZEKOLADOWYM
ROGALIKI - przepis tutaj: ROGALIKI Z MARMOLADĄ
TORCIK - przepis tutaj: TORCIK NA DZIEŃ BABCI I DZIADKA
Ten komentarz został usunięty przez administratora bloga.
OdpowiedzUsuńPrzepraszam, przez przypadek usunęłam część komentarzy na blogu :(
OdpowiedzUsuń