Przepis od koleżanki Beatki Bezy. Super odmiana dla tradycyjnych schabowych
Można je urozmaicać za każdym razem i przez to smakują na okrągło :)
pierś z kurczaka (pojedyncza lub podwójna - ilość wg apetytu)
1 jajko
1 łyżka mąki
1 łyżka majonezu
sół, pieprz do smaku
Pierś z kurczaka kroimy w drobną kosteczkę, wkładamy do miski i dodajemy jajko, mąkę, majonez i przyprawy. Mieszamy i smażymy na rozgrzanym oleju.
Do środka można dodać jeszcze drobno pokrojoną natkę pietruszki, koperek lub lekko podsmażone pieczarki. Można podać polane sosem grzybowym.
Ja robiłam z przyprawą gyros, (włożyłam na noc do lodówki w samej przyprawie), była pyszna! Jak nie ma pod ręką majonezu to można dodać gęstą śmietanę.
Smacznego!
Niby niewiele dodatków, a smakują wybornie!!!
OdpowiedzUsuńCzęsto wracam do tego przepisu, za każdym razem dodaję inne przyprawy lub dodatki i zawsze się udają. Dziękuję za komentarz i pozdrawiam!
OdpowiedzUsuń