Szukaj na tym blogu

czwartek, 21 sierpnia 2008

NAPOLEONKA (BEZ PIECZENIA)

Napoleonka na krakersach, szybko, łatwo i smacznie...

Krem:
1/2 szkl. cukru
10 dkg cukru pudru
2 x cukier waniliowy
2 x krakersy (duża paczka) zwykłe słone
1 szkl. mąki krupczatki
1 1/2 litra mleka
2 żółtka
Litr mleka zagotować z 1/2 szklanki cukru. W 1/2 litrze mleka rozmieszać mąkę, żółtka i cukier waniliowy. Wlać do gotującego się mleka ciągle mieszając do zgęstnienia. Po zgęstnieniu gorący krem wlać na krakersy ułożone w formie. Przykryć drugą warstwą i obficie posypać cukrem pudrem. Pozostawić do następnego dnia.
Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...