Piekę ciasto, przestudzone kroję na pół i nasączam.
Poncz:
2 łyżki wódki
1/2 szklanki herbaty ostudzonej
1 łyżka cukru
Krem:
7 łyżek płaskich cukru
250g masła roślinnego w kostce
kilka kropel aromatu
2 serki homogenizowane waniliowe
Cukier utrzeć z margaryną, aż masa będzie biała, dodać troszkę aromatu. Potem mieszając już tylko łyżką dodać serki homogenizowane. Przełożyć placek, zostawiając trochę masy do ozdobienia wierzchu.
Polewa czekoladowa:
3 łyżki margaryny
3 łyżki cukru
2 łyżki kakao
2 łyżki kwaśnej śmietany 12% lub więcej %
Roztopić tłuszcz, dodać śmietanę bardzo szybko mieszając. Dodać cukier i kakao, podgrzać ponownie, nie gotować.2 łyżki wódki
1/2 szklanki herbaty ostudzonej
1 łyżka cukru
Krem:
7 łyżek płaskich cukru
250g masła roślinnego w kostce
kilka kropel aromatu
2 serki homogenizowane waniliowe
Cukier utrzeć z margaryną, aż masa będzie biała, dodać troszkę aromatu. Potem mieszając już tylko łyżką dodać serki homogenizowane. Przełożyć placek, zostawiając trochę masy do ozdobienia wierzchu.
Polewa czekoladowa:
3 łyżki margaryny
3 łyżki cukru
2 łyżki kakao
2 łyżki kwaśnej śmietany 12% lub więcej %
Zastygającą polewą polać wierzch ciasta, pokroić na porcje, udekorować każdy kleksem z odłożonego kremu.
Smacznego!!
W-zetkę można upiec w tortownicy i przekroić na 3 krążki, potrzebny będzie tylko dodatkowy krem do dekoracji tortu, poniżej zdjęcia tortu na 50-te urodziny.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz