Przepis dostałam od koleżanki Eli, ciasto super szybkie i super smaczne. Można wykorzystać dowolne owoce, ja zrobiłam z rabarbarem i posypałam kruszonką.
1 szklanka cukru
3 jajka
3/4 szklanki oleju
3 szklanki mąki
3 łyżeczki proszku do pieczenia
3/4 szklanki mleka
1 cukier waniliowy
dowolne owoce (truskawki, śliwki, rabarbar)
Jajka utrzeć z cukrem na puszystą pianę, dodać olej, dokładnie wymieszać. Następnie dodawać pozostałe składniki i ucierać dalej mikserem. Wylać na blaszkę, a na wierzch ułożyć przygotowane wcześniej owoce. Piec 45 minut w 175 stopniach.
Smacznego!
Pyszne i szybkie! Dziękuję za przepis!
OdpowiedzUsuńOdkąd pojawiły się truskawki piekę to ciasto 2 razy w tygodniu,szybkość przygotowania to jego niewątpliwa zaleta :) i można dodawać na wierzch dowolne owoce, a nawet konfitury domowej roboty.
OdpowiedzUsuńPozdrawiam i dziękuję za komentarz!