Długo myślałam nad tortem imieninowym, który będzie dodatkiem do prezentu. Początkowo miał być to tort w kształcie butelki wina, ale podczas pracy nad ozdobami wybór padł na whisky. Kilka godzin pracy i oto efekt:
Witam. Ogladam Pani torty i bardzo zastanawia mnie jak Pani robi to ze na nie kotrych tortach masa jest taka blyszczaca? Jak osiagnac taki efekt? Byla bym wdzięczna za odpowiedz :) Pozdrawiam
Dziękuję za wizytę na moim blogu i komentarz :) Efekt nabłyszczenia bardzo prosto uzyskać malując masę cukrową pędzelkiem maczanym w wodzie lub roztrzepanym białku. Pozdrawiam :)
Witam, właśnie taki tort chciałabym zamówić na urodziny dla swojego chłopaka tylko nie wiem kto się podejmie takiego wyzwania. Może Pani? Mieszkam w Krakowie. Niestety jestem beztalenciem kulinarnym. Pozdrawiam Ela
Niestety do Krakowa mam za daleko, czasem bywam w górach i też tam przygotowuję na miejscu torty, ale dopiero w maju będę jechać. Cukiernia w Krakowie na pewno się znajdzie, powodzenia! Pozdrawiam :)
Wow! Robi wrażenie!
OdpowiedzUsuńAle super, też chciałbym taki dostać na imieniny ;)
OdpowiedzUsuńBardzo dziękuję za miłe komentarze. Pozdrawiam :)
OdpowiedzUsuńFajny, podobny tematycznie (beczka) widziałem na urodzinach:
OdpowiedzUsuńhttp://whisky-blog.pl/?p=2068
Świetny!!! A jak wyglądał po przekrojeniu?
OdpowiedzUsuńDziękuję wszystkim za komentarze.
OdpowiedzUsuńLila poszukam fotek w przekroju i wkleję.
Pozdrawiam :)
Już dodałam zdjęcie wnętrza tortu :)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam
Witam. Ogladam Pani torty i bardzo zastanawia mnie jak Pani robi to ze na nie kotrych tortach masa jest taka blyszczaca? Jak osiagnac taki efekt? Byla bym wdzięczna za odpowiedz :)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam
Mloda Cukierniczka
Dziękuję za wizytę na moim blogu i komentarz :)
OdpowiedzUsuńEfekt nabłyszczenia bardzo prosto uzyskać malując masę cukrową pędzelkiem maczanym w wodzie lub roztrzepanym białku.
Pozdrawiam :)
Witam, właśnie taki tort chciałabym zamówić na urodziny dla swojego chłopaka tylko nie wiem kto się podejmie takiego wyzwania. Może Pani? Mieszkam w Krakowie. Niestety jestem beztalenciem kulinarnym. Pozdrawiam Ela
OdpowiedzUsuńNiestety do Krakowa mam za daleko, czasem bywam w górach i też tam przygotowuję na miejscu torty, ale dopiero w maju będę jechać.
OdpowiedzUsuńCukiernia w Krakowie na pewno się znajdzie, powodzenia!
Pozdrawiam :)