Szukaj na tym blogu

poniedziałek, 5 stycznia 2009

MIGDAŁKI

Przepis otrzymałam od koleżanki Magdy Madziorek.
Mogdałki są rewelacyjnie kruche i rozpływają się w ustach. Pyszne!
Można je zrobić przed Bożym Narodzeniem i przechowywać nawet do Nowego Roku, długo zachowują świeżość.


25 dkg margaryny
13 dkg cukru pudru
1 cukier waniliowy
10dkg mąki
25 dkg mąki ziemniaczanej dodać do masy i zagnieść składniki
5 dkg mielonych migdałów

Margarynę utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę. Dodać obie mąki i migdały, zagnieść ciasto. Formować niewielkie kulki i spłaszczać je widelcem. Piec ok. 20min w 175'C na papierze pergaminowym. Posypać cukrem pudrem.

Smacznego!

2 komentarze:

  1. Z wszystkich ciastek jakie jadłam u Ciebie migdałki są najlepsze!! Rozpływają się w ustach!!
    Piecz je częściej to będę częściej wpadać hehe ;)

    OdpowiedzUsuń
  2. A któż to pisze? Zwolenników migdałków jest sporo, więc proszę o smska :) Niedawno kupiłam blaszkę do wypieku maślanych rogalików migdałowych, niedługo będzie próbny wypiek i degustacja :)
    Dziękuję za komentarz!
    Pozdrawiam :)

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...